• Home
  • Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapeuten werken veel met sporters en kennen daarmee het belang om snel weer in (top)vorm te komen. Daarom is de sportfysiotherapeut zelf ook in topvorm: via bij- en nascholingen wordt kennis, ervaring en nieuwste inzichten op peil gehouden. Naast behandelingen is het geven van het juiste advies een kunde van de sportfysiotherapeut. Ook bij het al lang bestaan van een blessure, die maar niet echt helemaal overgaat, kan een advies u weer verder helpen.

Klachten en blessures

Klachten en blessures kunnen het beste behandeld worden, als er ook voldoende inzicht is in de oorzaak. Daarom begint een bezoek bij een (sport)fysiotherapeut met een vraaggesprek en een onderzoek. Uit een onderzoek kan de fysiotherapeut, samen met de client, sporter, een goed afgestemd behandelplan opstellen.

Zo’n behandelplan bestaat meestal uit meerdere behandeldoelen, zoals bijvoorbeeld:

  • het beschermen en optimaliseren van het gezonde weefsel rondom de blessure, ook om zo een beter en sneller herstel te verkrijgen;
  • de flexibiliteit, kracht, conditie en dagelijkse activiteiten zoveel mogelijk onderhouden en verbeteren;
  • het verantwoord terugkeren op het sportniveau. Hierbij is het herstel van het lichaam of het geblesseerde deel belangrijker dan de tijd, het is voor te stellen dat dit een belangenverstrengeling kan zijn: de sporter (en eventueel de trainer) wil graag snel weer terugkeren, de fysiotherapeut moet dan de bewaker van de gezonde terugkeer zijn;
  • Belangrijk is dan ook dat er bij de behandelaar of begeleider ook kennis is van mentale en emotionele aspecten: een client heeft niet alleen een blessure en of pijn, maar ook vooral last van de gevolgen daarvan voor bijvoorbeeld zijn toekomst, wedstrijdschema, zelfvertrouwen, eigenwaarde en de gevolgen voor zijn of haar omgeving. Immers, iedereen om de sporter heen leeft mee met de prestatie en met de eventuele teleurstelling als die niet bereikt wordt.

E-movere biedt sportfysiotherapie aan in de praktijk in Houten en in IJsselstein.

Nieuws: Mindfulness massage basis cursus, meld je nu aan

Get in touch - Met jezelf en met ons

FaceBook

Contact

[email protected]
06 23727176

Praktijkadres

E-movere
Boerhaaveweg 40
3401 MN IJsselstein
samenwerking met Moventes

En in Montfoort
G van Damstraat 1, 3417WB Montfoort
praktijk e-movere gevestigd bij fysiopoint Montfoort in sportschool physical fitness.

Route

Scan deze QR op je telefoon voor de route naar E-movere in Houten...
E-mail direct