Wie ben ik

peterstuitje

Peter Stuitje, ervaren fysiotherapeut, haptonoom, mindfulness trainer, docent, mens.

Eigenlijk ben ik altijd al gefascineerd geweest door beweging. Door de manier waarop mensen bewegen. En al is de basis hetzelfde…, ieder mens beweegt anders.  Verstoringen in het bewegingsapparaat van mensen heb ik altijd wel boeiend gevonden. En ook de manier waarop mensen in het leven staan. Naast mijn fysiotherapie behandelingen geef ik ook les in anatomie, in sportmassage en ik geef cursussen in omgang met stress en lichaamsbewustzijn.

 

 

 

Lichaamsbewustzijn
Veel mensen zijn de verbinding met hun lichaam kwijt. We zitten met z’n allen zo in ons hoofd dat we ons lijf vergeten. En uiteindelijk zorgt dat voor die verstoringen in het bewegingsapparaat. Tegenwoordig is alles eigenlijk wel te koop, ook oplossingen voor klachten. Maar als je echt beter wilt worden zul je met je lijf aan de slag moeten. Dan komt mijn anatomische inzicht en mijn fascinatie voor hoe mensen in het leven staan, en wat hun overkomt, goed van pas: die verstoring is vaak het gevolg van onvoldoende lichaamsbesef, waardoor spanning en overbelasting zich manifesteren…

Beweging is belangrijk
Vroeger heb ik heel fanatiek gehockeyd, op een behoorlijk niveau. Er is een tijd geweest dat hockey voor mij bijna een dagbesteding was. Sport is belangrijk voor mij, ik ben van origine ook sportfysiotherapeut. Ik fiets veel. Oorspronkelijk kom ik uit Groningen, ik ben regelmatig van Groningen  naar Utrecht en vice versa gefietst omdat ik fysiotherapie studeerde in Utrecht, bij Thim van der Laan, internationale academie voor fysiotherapie.. De afstanden zijn nu wat minder geworden, maar als het enigszins kan, pak ik nog steeds de fiets. Ik hou ook erg van schaatsen, als het ‘s winters kouder begint te worden begint het te kriebelen.  Mijn conditie en spierkracht hou ik nu redelijk op peil in de sportschool.  Ook voor mijn eigen lijf is dat belangrijk, ik moet immers mijn lichaam in mijn werk goed kunnen gebruiken.

Het goede voorbeeld
Ik probeer wel sportiviteit uit te stralen, maar ik zal nooit met mijn vingertje naar iemand wijzen die niet sportief is. We zijn allemaal mensen, iedereen doet het op zijn eigen manier. Ik denk wel dat empathisch zijn een van mijn sterke kanten is, en ik merk dat mijn patienten vaak vinden dat ze bij mij een goed gehoor vinden. Ik snap mensen vaak goed. Ook dat het leven nu eenmaal niet voor iedereen een succesvol verloop naar geluk heeft…. In mijn leven is ook het nodige gebeurd, en telkens maak ik er weer het beste van. Het haalt wel steeds meer groei en inzicht in me naar boven.

Iedereen probeert er het beste van te maken en soms moet je daarin het nodige laten liggen, zoals bijv voldoende beweging… Natuurlijk doe ik wel mijn best om patiënten een ander pad te laten zien, samen kijken we dan naar wat haalbaar en inpasbaar is. Bewegen is nu eenmaal heel erg belangrijk om je lijf soepel te houden. Als je onvoldoende beweegt wordt je lijf steeds strammer.

Ervaring en benadering
Na de havo, het vwo, de opleiding voor natuurgeneeskunde en daarna de opleiding tot sportmasseur ben ik in 1989 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. De opleiding tot natuurgeneeskundige heeft de basis gelegd voor mijn holistische visie. Na mijn opleiding tot fysiotherapeut ben ik mij gaan specialiseren in haptonomie en mindfulness. Ik beschouw weinig dingen nog als afzonderlijk, ik  werk holistisch. Ik ben vooral gespecialiseerd in stress, burn-out en onbegrepen lichamelijke klachten (voorheen psychosomatische klachten) en nek-, schouder- en rugklachten.

Geen dag is hetzelfde
Het vak fysiotherapie is enorm gevarieerd. Ondanks mijn ervaring maak ik het bijna iedere dag wel mee dat ik denk: “Oh? Bestaat dit ook?” Er zit geen enkele routine in mijn werk. Geen patiënt is hetzelfde. Zelfs als je iemand al tien keer hebt gezien is het de volgende behandeling toch weer anders.

Er is werkelijk geen dag hetzelfde. Dat maakt dit werk zo leuk.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal…..

 

U kunt mij bereiken via 06-23727176 of [email protected], of klik hier om het contactformulier te openen

Met vriendelijke groet,

Peter R Stuitje

Vergoedingen

e-movere is aangesloten bij het KNGF en ingeschreven in het CKR en BIG register. Daarnaast is e-movere ingeschreven in het STIBAG en het SRBAG. In dit verband komen consulten via uw verzekeraar voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking.

E-movere fysiothrapie is een vestiging van fysiopoint: http://fysiopoint.weebly.com/ E-movere fysiotherapie heeft contracten met zorgverzekeraars door de samenwerking met Fysiopoint Maarssen

Adresgegevens

E-movere
Essenkade 3
3992 AB Houten

Vestiging in IJsselstein: NIEUW
Utrechtsestraat 7, 3401 CS IJsselstein
In het pand van Re-Active
(link: www.reactive.nl/contact-route/)

Meer informatie?

Stel uw vraag via het contactformulier of neem telefonisch contact op via 06-23 72 71 76.

Nieuws: Mindfulness massage basis cursus, meld je nu aan

Get in touch - Met jezelf en met ons

FaceBook

Contact

[email protected]
06 23727176

Praktijkadres

E-movere
Boerhaaveweg 40
3401 MN IJsselstein
samenwerking met Moventes

En in Montfoort
G van Damstraat 1, 3417WB Montfoort
praktijk e-movere gevestigd bij fysiopoint Montfoort in sportschool physical fitness.

Route

Scan deze QR op je telefoon voor de route naar E-movere in Houten...
E-mail direct

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.