Mindfulness massage basis cursus

Nieuw en uniek in Nederland!

Een basis cursus Mindfulness massage: voor iedereen die eens kennis wil maken met de mogelijkheden van massage, gecombineerd met de kwaliteiten van de mindfulness.

 

Doelstelling:

 • Waarom naar een therapeut of dokter, als je zelf veel meer vaardigheden in huis hebt om elkaar van klachten af te helpen, die veel relaties hebben met stress, overspannenheid, vermoeidheid, opgebrand zijn , of gewoon even niet zo lekker je vel zitten? Waarom dan niet even bij je eigen partner of vriend terecht kunnen met net even wat meer dan alleen even een luisterend oor? Met een effectieve helpende hand?
 • Mindfulness-Massage brengt het gedachtengoed van de mindfulness en de kracht van massage samen.
 •  Door de aandacht in het hier en nu te houden, en door in die aandacht het bewust beleven van het lichaam te benoemen komt men veel meer in contact  met het lichamelijk bewustzijn.
 • Door dit vergrote bewustzijn is het beter voelbaar waar en wanneer zich in het eigen lichaam spanning bevindt .
 • Dit kan zowel voor degene, die masseert, als voor degene die gemasseerd wordt veel inzicht opleveren in het gewaarworden van het eigen voelende bewustzijn.

 

Wat heb je als cursist na het volgen van deze cursus geleerd?

 • Door massage is er per definitie aanraking van het lichaam. In de cursus zal dus het aanrakende element sterk ontwikkeld worden. De cursist kan vanuit een mindfull houding een open, vertrouwende en ontmoetende manier van aanraken in de massage ontwikkelen. Een massage die minder op technieken en meer op verbondenheid is gericht.
 • De principes van mindfulness zullen aangeleerd zijn: een open, niet oordelende en opmerkzame houding met aandacht voor wat zich aandient in het hier en nu.
 • Het kunnen benoemen van de eigen waarnemingen en de reflectie daarvan op een niet oordelende en open manier. Tegelijkertijd kan ook degene die gemasseerd wordt uitgenodigd worden diens waarnemingen in de eigen lichamelijkheid op een open en niet oordelende manier te beschouwen.
 • Door het ontwikkelen van de milde en niet oordelende manier van waarnemen kan men leren de dingen er meer te laten zijn, ook als dat negatieve dingen zijn, zoals spanning en pijn.
 • Het niet meer met spanning en weerstand tegemoet treden van lichamelijk ongemak geeft veel meer rust en ruimte en bouwt minder spanning en stress op.

 

Cursus inhoud:

 • wat is mindfulness? Principes en achtergrond, filosofie en korte beschouwing over de fysiologische verklaring van de effecten van mindfulness.
 • Introductie body-scan.
 • Massage vanuit een open en niet oordelende grondhouding: wat is eigenlijk een goede aanraking? Thema’s als vertrouwen, wederkerigheid en ontvankelijkheid zullen op en met elkaar worden geoefend.
 • Thema’s als vertrouwen en aanvaarding:
 • Bewust aanwezig zijn in een open en niet oordelende wijze van contact maken in de massage kan een uitnodiging zijn om in een meer observerende manier in de eigen lichamelijkheid te komen, zonder een (negatieve) lichamelijke sensatie met oordelende gedachten en spanning te beantwoorden en op die manier (onbewust) te verergeren.
 • Een ander thema wat duidelijk aan de orde komt, is de ademhaling.
 • In de massage kan heel goed de manier van ademen worden waargenomen. Door dit weer op een open en niet oordelende manier te verwoorden kan de masseur de gemasseerde hiermee meer vertrouwd maken. Door de gemasseerde ”mee te nemen” in een meer rustige en diepere manier van ademen, kan de ademhaling fysiologische effecten in het lichamelijke welzijn teweeg brengen. Hierin past goed de 3 minuten ademmeditatie.

 

De cursus is m.n. geschikt voor partners maar ook voor hen, die met massage  kennis willen maken en daar eventueel een vervolg aan willen geven door meer verdiepend met massage te kunnen werken.

Voor info en aanmelding:

stel je vraag of geef je belangstelling weer op www.e-movere.nl/contact

Of mail naar : [email protected]   of bel: 06-23727176.

 

Kosten : 200 euro, kom je met z’n tweeen? Dan is de prijs 50%  voor de 2e inschrijver…

 

Cursuslokatie: Montfoort of IJsselstein (afhankelijk van de groepsgrootte, wordt tijdig doorgegeven)

Dag- tijd: zaterdag van 10 uur-14 uur. Incl. reader en  koffie/thee en kleine hapjes.

Datum : zaterdag 7 april.

 

Peter Stuitje

Peter Stuitje: ervaren fysiotherapeut, haptonoom, mindfulness trainer, docent, mens.

Nieuws: Mindfulness massage basis cursus, meld je nu aan

Get in touch - Met jezelf en met ons

FaceBook

Contact

[email protected]
06 23727176

Praktijkadres

E-movere
Boerhaaveweg 40
3401 MN IJsselstein
samenwerking met Moventes

En in Montfoort
G van Damstraat 1, 3417WB Montfoort
praktijk e-movere gevestigd bij fysiopoint Montfoort in sportschool physical fitness.

Route

Scan deze QR op je telefoon voor de route naar E-movere in Houten...
E-mail direct